Fonds 1818 investeert in stichtingen

mainImage
Fonds 1818 investeert in stichtingen

Fonds 1818 heeft de afgelopen maanden in Zoetermeer en Rijswijk geïnvesteerd in de oprichting van stichtingen die financiële noodhulp bieden. Bij een Stichting Urgente Noden (SUN) werken lokale overheid, donateurs, kerken en dienstverleningsorganisaties samen. Hulpverleners kunnen hier een eenmalige financiële bijdrage aanvragen voor cliënten met acute geldzorgen.

Willem Greving, projectleider Uit de Rode Cijfers van Fonds 1818: ,,Wij zien in onze regio steeds meer mensen met plotselinge geldzorgen die niet snel genoeg in aanmerking komen voor een wettelijke regeling. Vaak weten ze ook niet bij wie ze terecht kunnen. Stichtingen Urgente Noden kunnen deze mensen wel snel helpen. Daarom investeert Fonds 1818 in de oprichting van deze SUNs. Wij hopen dat er in iedere gemeente in onze regio een SUN wordt opgericht en willen hier graag in investeren."

Dit jaar viert Fonds 1818 dat haar rechtsvoorganger, de Nutsspaarbank van ’s-Gravenhage en omgeving, 200 jaar geleden is opgericht. Deze bank maakte het voor mensen met een kleine portemonnee mogelijk om te sparen door een bankrekening te openen. Daarmee wilde de Nutsspaarbank de armoede bestrijden. Financiële zelfredzaamheid en schuldenpreventie zijn nog steeds belangrijke thema’s voor Fonds 1818. Daarom ondersteunt het fonds onder meer Humanitas en SchuldHulpMaatje in Zoetermeer.

Fonds 1818 zet zich in voor de maatschappij door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Fonds 1818 is er voor partijen in de regio Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden en de Duin- & Bollenstreek en tussenliggende gemeenten.


| Foto: Digitaal Dagblad.