Fonds 1818 trakteert gemeente Zoetermeer

mainImage
Fonds 1818 trakteert gemeente Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer heeft van Fonds 1818 een cheque ter waarde van 18.000,18 euro gekregen. Dit gebeurde afgelopen zaterdag tijdens het Fonds 1818 Festival in en rondom de Grote Kerk in Den Haag, dat georganiseerd was in het kader van het 200-jarige bestaan van het fonds en circa 8000 bezoekers trok. In totaal kregen negentien burgemeesters uit de regio, plus die van Madurodam, dit bedrag overhandigd. De gemeente Zoetermeer gaat het geld besteden aan de speelplaats in Buytenwegh en de speelplaats bij Stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem.

,,Tijdens het festival hebben we kunnen zien dat er al veel geweldig inspirerende, maatschappelijke initiatieven plaatsvinden in onze regio. Dat smaakt naar meer. Daarom hebben we alle gemeenten een cheque aangeboden. Zodat we samen de maatschappij een beetje beter maken," aldus Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van Fonds 1818.

Fonds 1818, actief in de regio's Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, de Duin- & Bollenstreek en tussenliggende gemeenten, trakteert vanwege het jubileum. Zo kunnen bewoners met goede ideeën een jaar lang bij het fonds terecht voor advies, begeleiding en financiële ondersteuning. Fonds 1818 pakt ook uit met een tentoonstelling, boek en televisieserie bij Omroep West.

Foto: burgemeester Charlie Aptroot (links) ontvangt de cheque uit handen van Fonds 1818-directeur Sanne ten Bokkel Huinink.

Fotograaf: Valerie Kuypers.


| Foto: Digitaal Dagblad.