Forum Café: Ontmoeten staat centraal

mainImage
Forum Café: Ontmoeten staat centraal

Bibliotheek Zoetermeer gaat het Forum Café vanaf deze maand zelf runnen en de voorbereidingen daarvoor zijn momenteel in volle gang. Op 15 oktober zijn bezoekers weer welkom en op 28 oktober volgt er een officieel openingsmoment. Het Zoetermeers Dagblad sprak met Merit van Breukelen, projectleider binnen Bibliotheek Zoetermeer, en Christina Lootens, de nieuwe coördinator die het horecateam van het Forum Café gaat aansturen.

,,We willen de koppeling tussen horecafunctie- en dienstverlening van Forum Zoetermeer sterker aan elkaar binden. Wij vinden de ontmoetingsfunctie heel erg belangrijk. Dat is ook één van de voornaamste redenen dat we de horeca hebben ingericht binnen het Forum. Daar willen we meer invloed op kunnen uitoefenen," licht Van Breukelen de reden van de veranderingen bij het Forum Café toe.

Per 1 oktober jongstleden is Lootens daarom gestart als coördinator van het café. Samen met collega's Hellen de Beer en Ilysa Groot vormt zij het nieuwe horecateam. ,,Ik zet me samen met het team in om met behulp van een lekker aanbod ook de ontmoeting te stimuleren,"  zegt de Zoetermeerse, die ruim dertien jaar ervaring heeft in de catering. ,,Het mooiste aan het werk in het Forum vind ik de combinatie met horeca en de maatschappelijke activiteiten."

,,Horeca zit in mijn bloed en ik houd ervan voor anderen te zorgen. Ik word daar heel gelukkig van."

De focus zal vanaf 15 oktober liggen op warme dranken rond de koffietijd en het lunchmoment. De medewerkers van het Forum Café werken dan vervolgens toe naar 28 oktober, want vanaf die dag zal er een volledige programmering en dienstverlening zijn. ,,Dan zijn we ook open van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Eigenlijk hebben we nu een opstartperiode. We nemen de tijd om het goed neer te zetten."

Menukaart


Het assortiment van het Forum Café is gericht op een breed publiek. ,,We richten ons op warme dranken in de ochtend en de lunch. Daarbij kun je denken aan belegde broodjes, warme tosti's, soep en een zoete snack of stuk fruit. En onze catering wordt verzorgd door heel het Forum," legt Lootens uit. Van Breukelen vult aan: ,,Afhankelijk van de wensen van de gebruiker zullen we het menu steeds verder vormgeven."

De bedoeling is dat er in de toekomst ook de mogelijkheid bestaat om in het Forum Café te dineren. Geen luxe driegangenmenu, maar een daghap, al dan niet gecombineerd met een activiteit voor een doelgroep. ,,Denk aan alleenstaanden die hier aan kunnen schuiven en met elkaar iets warms eten," zegt Lootens. ,,En we zijn bezig met de social lunch break voor mensen die werken in de buurt."

Ook andere activiteiten gloren aan de horizon, zoals een brunch voor jonge kinderen en ouders op zondagochtend. Er staat dus een hoop te gebeuren bij het Forum Café. ,,Veel mensen weten ons al te vinden, zoals ambtenaren die komen lunchen of studenten die even een koffie willen halen. Maar het beste van het Forum Café moet zeker nog komen," besluit Van Breukelen optimistisch.

Foto: het team dat het Forum Café gaat runnen. Van links naar rechts: Hellen de Beer, Christina Lootens en Ilysa Groot.


| Foto: Digitaal Dagblad