Forumkriebels: column Monica van der Meer

mainImage
Forumkriebels: column Monica van der Meer

'Niet alle dwalers zijn verdwaald.' Met deze stelling opende presentator Laurens de Groot de alweer derde editie van de talkshow Boek&Meer, die de Bibliotheek Zoetermeer maandelijks in het Forum organiseert.

Om je een idee te geven hoe zo’n talkshow eruit ziet, neem ik je even mee naar die derde editie op zondag 6 mei. De mussen vielen van het dak. Dat was voor ons een beetje pech hebben, want met 26 graden trek je geen vol Forum. Toch was het binnen ook feest, want alles draaide in deze editie om reizen. De landelijk bekende schrijver/musicus Auke Hulst was onze hoofdgast, naast twee bekende Zoetermeerders: reisblogger Michelle Klaverstijn en acteur Milan van Weelden. Alle drie reizen zij voor hun werk, waar Laurens de Groot alles over wilde weten.

Zo. Dat is sneller geschreven dan georganiseerd. Want geloof me, er komt ontzettend veel voorbereiding om de hoek kijken voordat we de talkshow 'op de planken' kunnen brengen. Met 'we' bedoel ik mijn collega's Heleen Janse en Frederique van Grunsven en ondergetekende. Met vereende krachten zetten wij elke maand alles op alles om een aansprekend thema te bedenken voor de talkshow Boek&Meer. En minstens zo aansprekende gasten bij dat thema te zoeken. Gelukkig hebben wij een groot netwerk en denken onze collega’s van de bibliotheek met ons mee, dus het komt altijd weer goed.

Thema's


De maandelijks wisselende thema’s moeten voor elke Zoetermeerder wat wils hebben. Dat kan van alles zijn, als het maar zoveel mogelijk mensen aanspreekt. Filosofie bijvoorbeeld, reizen of geschiedenis. We nodigen altijd een (min of meer) bekende Nederlander uit en twee Zoetermeerse prominenten. Zij gaan onder leiding van presentator Laurens de Groot met elkaar in gesprek over het bewuste thema. Natuurlijk vraagt hij de gasten ook naar hun favoriete boek en waarom dat boek zo belangrijk voor ze is. Krijg je als gast meteen ook leuke boekentips mee!

Boris Dittrich 


Over tips gesproken: zin om zondagmiddag 3 juni iets leuks te doen? Kom dan naar de vierde talkshow in het Forum, als je van spannend houdt. Deze editie staat namelijk helemaal in het teken van de Spannende Boeken Weken. Hoofdgast is Boris Dittrich, die het Geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken heeft geschreven. Verder is de Zoetermeerse schrijver van spannende boeken Reinold Vugs te gast. Op www.bibliotheek-zoetermeer.nl vind je meer informatie en kun je alvast tickets (à € 10,00) bestellen.

Intussen zijn wij alweer de volgende talkshows aan het voorbereiden, maar daar verklap ik nog niets over. Heb je trouwens zelf een leuk thema voor onze talkshow? Ik ben heel benieuwd, laat het me snel weten! Met elkaar zorgen we er voor dat er steeds iets nieuws te beleven is in het Forum. Waar je gerust uren mag komen dwalen zonder te verdwalen!
Over Forumkriebels


Het borrelt, bubbelt en bruist volop in het Forum Zoetermeer! Sinds de spectaculaire opening in januari zien veel Zoetermeerders het Forum al als hun tweede huis. Niet zo gek, want we zijn zeven dagen per week van 08:00 tot 20:00 uur geopend. Er is altijd wel iets te beleven in het Forum. In deze column houden verschillende mensen die bij het Forum betrokken zijn, je daarvan op de hoogte. Deze keer is het de beurt aan Monica van der Meer (1960), specialist Informatie & Ontwikkeling bij Bibliotheek Zoetermeer. Alhoewel Haagse van geboorte, woont Monica al langer in Zoetermeer dan in Den Haag. In haar vrije tijd sport en mozaïekt zij graag en verslindt zij (jeugd)literatuur. Reageren op de column? co[email protected]


| Foto: Digitaal Dagblad.