Forumkriebels: column Monique Verkaik

mainImage
Forumkriebels: column Monique Verkaik

In het Forum is elke dag iets te beleven. Zeven dagen per week van 08:00 tot 20:00 uur. Die afspraak hebben we als Forumpartners met elkaar gemaakt. We bedenken samen wát er dan allemaal te beleven valt, oftewel de programmering. Om dat overzichtelijk te houden, is een regelaar nodig. Iemand die de Forumpartners goed kent, die hen helpt met ideeën bedenken voor leuke activiteiten en die partners bij elkaar brengt om samen een activiteit uit te voeren.

Die regelaar, officieel Coördinator Programmering, dat ben ik. En ik vind dit een geweldig leuke baan. Voor mij is er niets mooiers dan mensen ontmoeten en met ze in gesprek gaan. Ik word blij van creativiteit, van elkaar inspireren, van partnerorganisaties bij elkaar brengen en samen leuke dingen bedenken. Daar krijg ik energie van. Wat je wel nodig hebt in deze functie, is een behoorlijke dosis organisatievermogen.

De Forumpartners zijn de afgelopen maanden meermaals bij elkaar geweest en daar zijn al leuke ideeën voor activiteiten uit gekomen. Er zijn nu bijna vijftig partners die op cultureel, maatschappelijk of educatief gebied actief zijn. Ik woon al heel lang in Zoetermeer en wist natuurlijk al welke instanties er zijn en wat ze in grote lijnen doen. In mijn huidige functie leer ik die instanties echter beter kennen en krijg zo een veel nauwkeuriger beeld.

Ik ben ernstig onder de indruk als ik zie hoeveel mensen zich inzetten voor het welzijn van de Zoetermeerders en daar elke dag weer hun best voor doen!

De programmering begint zich nu steeds meer te vullen en we zijn al veel goede ideeën aan het uitwerken. Zo werken de Bibliotheek en JobHulpMaatje samen in Walk&Talk in het Forum Café. Elke tweede maandag van de maand van 09:30 tot 11:30 uur kunnen werkzoekende Zoetermeerders hier terecht voor tips en trucs. Op initiatief van de Bibliotheek en mij is onlangs ook de Forumwinkel geopend vol originele producten van Zoetermeerse ondernemers: van lokale honing en jam tot bijzondere notitieboekjes en educatief speelgoed.

Expositiemeubel 


Waar ik ook trots op ben, is het expositiemeubel in het Forum. Daarin exposeren wisselende Zoetermeerse kunstenaars hun werk, dus als bezoeker kun je steeds weer andere kunst bekijken. Wat er nog niet is, maar waar ik erg naar uitkijk, is de Pop-upstore als onderdeel van de Forumwinkel. Daar bieden we startende Zoetermeerse ondernemers onder bepaalde voorwaarden een dagdeel een podium om hun bedrijf te promoten. Hou onze website www.forumzoetermeer.nl in de gaten, want de eerste Pop-upstore laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan.

En dit is nog maar het begin van alle activiteiten die we met elkaar voor de Zoetermeerders gaan neerzetten. Ik vind het fijn om mensen iets waardevols mee te geven. Daarom spreekt het Forum me ook zo aan: het idee dat bezoekers met een goed gevoel naar buiten gaan. Het is een beleving om in het Forum te zijn en ik zet me daar, samen met alle Forumpartners, met ontzettend veel plezier voor in. We krijgen al veel positieve reacties van bezoekers. 'Het wordt hier steeds leuker,' zeggen zij dan. Je kunt me niet blijer maken!

Reageren op de columns van Forumkriebels? [email protected]
Over Forumkriebels


Het borrelt, bubbelt en bruist volop in het Forum Zoetermeer! Sinds de spectaculaire opening in januari zien veel Zoetermeerders het Forum al als hun tweede huis. Niet zo gek, want ze zijn zeven dagen per week van 08:00 tot 20:00 uur open. Er is altijd wel iets te beleven in het Forum. In deze column houden verschillende mensen die bij het Forum betrokken zijn, je daarvan op de hoogte.

Deze keer is het de beurt aan Monique Verkaik, Coördinator Programmering. Monique is in haar vrije tijd graag buiten, met of zonder haar hond. Ze leest alles wat los en vast zit, luistert regelmatig naar verschillende soorten muziek en bedenkt graag creatieve oplossingen voor vraagstukken van welke aard dan ook.  


| Foto: Digitaal Dagblad.