Fototentoonstelling Natuurtuin in Forum

mainImage
Fototentoonstelling Natuurtuin in Forum

Tot en met 15 september kunnen bezoekers van het Forum Zoetermeer (Stadhuisplein 1) genieten van een bijzondere fototentoonstelling over heden en verleden van de Natuurtuin Zoetermeer gecombineerd met een serie bruidsfoto’s gemaakt in de Natuurtuin of elders in het Westerpark. De meeste foto’s waren ook te zien op de Westerparkdag op 27 mei.

Het thema van deze dag was Feest in het Park. Feest omdat de Natuurtuin en IVN Zoetermeer dit jaar veertig jaar bestaan. Daarom is aan Zoetermeerders gevraagd foto's van hun grote feest in de natuurtuin met een groter publiek te delen. Veel bruidsparen uit Zoetermeer hebben hun trouwreportage in het Westerpark en/of de Natuurtuin laten maken. Foto Linthout stelde verscheidene foto’s beschikbaar en een oproep in de lokale media leverde ook foto's op.

De Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer is een heel bijzonder stukje Zoetermeer in het hart van het Westerpark.

Op nog geen twee hectare wordt een beeld gegeven van de Zoetermeerse landschappen 'toen en nu'. Door de verscheidenheid van het gebied speelt het een belangrijke rol qua biodiversiteit in de stad. De Natuurtuin, eigendom van de gemeente, wordt beheerd door vrijwilligers van Stichting Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer.

[caption id="attachment_50357" align="alignnone" width="900"] De Natuurtuin Zoetermeer in het Westerpark.[/caption]

De fototentoonstelling toont niet alleen een stukje geschiedenis, bezoekers krijgen ook een beeld van de Natuurtuin anno 2018. Zo wordt niet alleen aandacht besteed aan de landschappen, dieren en planten maar ook aan de mensen zonder wie de tuin niet kan bestaan: de bezoekers, natuurtuingidsen en onderhoudsvrijwilligers.

De tentoonstelling die is samengesteld door Natuurtuin-vrijwilligster Joke van der Veer, is een initiatief van het Forum Zoetermeer (dagelijks geopend van 08:00-20:00 uur) en de Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad