Vertrek fractievoorzitter André Bos (CU/SGP): 'Combinatie werk, gezin, raad niet meer in balans'

mainImage
Vertrek fractievoorzitter André Bos (CU/SGP): 'Combinatie werk, gezin, raad niet meer in balans'

André Bos gaat stoppen als fractievoorzitter en raadslid van de ChristenUnie-SGP in Zoetermeer. Dat bevestigt hij aan www.zoetermeersdagblad.nl. Op maandag 17 september tijdens de raadsvergadering is zijn officiële afscheid. Huidig commissielid van de partij Francijn Brouwer-Weemhoff zal diezelfde avond officieel worden geïnstalleerd als raadslid.

Bos ziet zich tot een vertrek genoodzaakt door wat hij omschrijft als 'veranderde omstandigheden' bij zijn huidige werkgever. ,,De combinatie van werk, gezin en raad is niet meer in balans. Dat gaat ten koste van de kwaliteit," zegt hij tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,Na twaalf jaar helaas een einde, maar gelukkig is er een zeer ervaren en gemotiveerde Francijn die het stokje wil overnemen."

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 was Bos lijsttrekker namens de CU-SGP, net als in 2014. Hij behaalde twee zetels met de partij. Op dit moment is Arco Weening het andere raadslid. Bos was van 2006 tot 2010 commissielid, sinds 2011 vervulde hij de rol van raadslid.

Foto: André Bos (midden) na zijn uitverkiezing als lijsttrekker.


Foto: Digitaal Dagblad