Geen vuurwerkfestival door harde wind

mainImage
Geen vuurwerkfestival door harde wind

Vanwege de harde wind ging het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen gisteravond niet door. De veiligheid van bezoekers en van personeel op en rond het ponton in zee kon niet worden gewaarborgd, meldt de organisatie. Het besluit is vrijdagmiddag genomen door de provincie en pyrotechnici (vuurwerkspecialisten).

De harde wind (kracht 6), een voorspelde golfslag met een hoogteverschil van ruim twee meter en de aankondiging dat het kan gaan onweren waren doorslaggevend voor het besluit. ,,Dat werd tot op het laatst mogelijke moment uitgesteld in de hoop dat de omstandigheden zouden verbeteren,'' aldus de organisatie.

Het vuurwerkfestival staat ook gepland voor vanavond en volgende week vrijdag (17 augustus) en zaterdag (18 augustus). De organisatie gaat er vooralsnog van uit dat het vandaag wel doorgaat. Acht landen gaan tijdens het Scheveningse festival de strijd met elkaar aan.

Japan en Oostenrijk waren vrijdag aan de beurt. ,,Hun vuurwerk wordt op een ander passend moment afgeschoten.'' Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, België en China doen op latere dagen een gooi naar de titel 'Meest Spectaculaire Vuurwerk 2018’. Het festival trok vorig jaar 330.000 bezoekers. (ANP)

Fotobron: ANP.


| Foto: Digitaal Dagblad.