mainImage

Geen windturbines in Balijbos & Westerpark

19 februari 2020, 08:43 uur
Algemeen

Het Balijbos en Westerpark in Zoetermeer zijn van tafel als locaties voor de plaatsing van windturbines. De gemeenteraad schaarde zich maandagavond, met 31 van de 38 stemmen, grotendeels achter de twee moties van PVV Zoetermeer. Het college weigerde de locaties eerder uit te sluiten, tot verbazing en ergernis van sommige raadsleden.

"Het is fantastisch dat deze locaties nu van tafel zijn.  Omwonenden voeren niet voor niets al jarenlang een strijd tegen de realisatie van windturbines. Het is verbazingwekkend dat het college deze kwetsbare locaties, het Westerpark en de Balij, weigerde uit te sluiten. Ziet u daar al windturbines staan", is de reactie van PVV-fractievoorzitter Jeremy Mooiman.

"De raad en omwonenden zijn duidelijk; er is géén draagvlak.' Het is van groot belang dat raad en college van te voren een duidelijk standpunt innemen over mogelijke locaties, zeker nu allerlei partijen weer op zoek zijn naar plekken voor windturbines. Het is fantastisch dat deze locaties nu van tafel zijn. Op deze manier blijft ons prachtige Westerpark en het Balijbos gespaard van de onrendabele en landschap ontsierende turbines."