mainImage

Geldfit start campagne in Zoetermeer

14 november 2019, 08:33 uur
Algemeen

In Nederland heeft bijna de helft van de huishoudens te maken met geldproblemen. Dat kan iedereen overkomen, ook jou. De gemeente Zoetermeer is daarom een campagne gestart met Geldfit om je meer inzicht te geven in je financiële situatie en je eventueel verder te helpen als dat nodig is.

De campagne is er op gericht om tips te geven hoe je eventuele geldproblemen kunt voorkomen. Het is een initiatief van de gemeente Zoetermeer, uitgevoerd door Geldfit. Je wordt verwezen naar de website Geldfit.nl. Daarop kun je een eenvoudige korte test invullen en krijg je praktische tips voor jouw financiële situatie.

Wethouder Margreet van Driel vertelt dat de gemeente het belangrijk vindt om mensen op tijd te helpen. "De gemeente Zoetermeer werkt samen met Geldfit om inwoners snel en eenvoudig antwoord te geven op de vraag: ‘hoe sta ik er financieel eigenlijk voor?’ Bij het ontbreken van dat inzicht of als er al betalingsproblemen zijn, staan SchuldHulpMaatje Zoetermeer en Humanitas Thuisadministratie klaar om te helpen."

Het doel van Geldfit is het voorkomen van geldzorgen. "Door mensen op Geldfit.nl een eenvoudige test te laten doen, willen we ervoor zorgen dat zij op tijd hulp vragen en krijgen, zodat ze hun geldzaken weer op orde krijgen", zegt Nathalie Eilander, projectleider Geldfit.