Zoetermeers Dagblad | Gemeente Zoetermeer bericht over coronamaatregelen
mainImage

Gemeente Zoetermeer bericht over coronamaatregelen

13 maart 2020, 11:18 uur
Algemeen

De gemeente Zoetermeer heeft op het digitale huis een bericht geplaatst naar aanleiding van de maatregelen die gisteren zijn genomen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

'Het uitgangspunt voor de gemeente Zoetermeer is dat de gemeente doorgaat met de noodzakelijke dienstverlening. De publieksbalies van de gemeente Zoetermeer zijn zoals gebruikelijk op afspraak open. Zodra er aanleiding toe is, geeft de gemeente een update over wat de ontwikkelingen voor Zoetermeer betekenen'.

De landelijke maatregelen, die ook in Zoetermeer gelden, zijn:

- Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Vermijd sociaal contact. Bel pas met uw huisarts als de klachten verergeren.
- Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
- Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
- Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.

Overige maatregelen:

- Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
- Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
- Scholen in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open.

Vanaf donderdag 12 maart wordt deze informatie op de website van de Rijksoverheid aangevuld. Hier vindt u ook vragen en antwoorden die volgen uit deze nieuwe maatregelen.

Meer informatie
Kijk op de website van GGD Haaglanden voor meer informatie. Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus leest u de meest actuele informatie over het virus in Nederland. U kunt ook bellen naar het landelijk telefoonnummer 0800-1351 (van 8.00 tot 20.00 uur).


Foto: Pixabay