Zoetermeers Dagblad | Gemeente Zoetermeer biedt deze polis aan
mainImage

Gemeente Zoetermeer biedt deze polis aan

'Kloof tussen arm en rijk groeit'
2 december 2019, 18:46 uur
Algemeen

De gemeente Zoetermeer biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. Vanaf dit jaar: de gemeentepolis. Als onderdeel van het armoedebeleid betaalt Zoetermeer mee aan de premie, waardoor deze mensen zich tegen lagere kosten uitgebreid kunnen laten verzekeren. Tot en met 31-12-2019 kunnen bewoners overstappen naar Menzis via www.gezondverzekerd.nl/zoetermeer.

 

Dankzij de gemeentepolis hebben inwoners van Zoetermeer met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum een financiële zorg minder. Er is keuze uit twee pakketten. De basisverzekering zit in beide pakketten. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende verzekeringen om het basispakket mee uit te breiden.

Wethouder Jakobien Groeneveld: "Ik vind het belangrijk dat wij voor mensen met een smalle beurs een uitstekende zorgverzekering aanbieden met prima dekking. De gemeente betaalt mee en neemt met dit aanbod een financiële zorg van mensen met een laag inkomen weg." Bekijk de pakketten voor hoge en lage zorgkosten op www.gezondverzekerd.nl/zoetermeer of neem contact op met de klantenservice van Menzis via 088 222 4080.


Foto: ANP