Genomineerden Publieksprijs Kunst & Cultuur 2018 bekend

mainImage
Genomineerden Publieksprijs Kunst & Cultuur 2018 bekend

De vijf genomineerden voor de Publieksprijs Kunst & Cultuur voor dit jaar zijn bekend. De vijf die kans maken zijn; Jas van Taal (poëzieproject Bibliotheek Zoetermeer), Zohra Jongerius (violiste), The Young Ones (project over jaren 60 bij Historisch Genootschap Oud Soetermeer), Anuschka en Maria Pedano (talentvolle muziekzussen) en Circo di Strada (circusshow). Het is vanaf vandaag aan het publiek om te bepalen wie de Zoetermeerse Publieksprijs Kunst & Cultuur gaat winnen.

Voor de veertiende keer wordt, op initiatief van de gemeente Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer, de Publieksprijs Kunst & Cultuur toegekend. Deze prijs is bestemd voor personen, groepen of instellingen die het afgelopen jaar zich op verrassende of vernieuwende manier onderscheiden heeft van de rest op het gebied van kunst of cultuur. Tot 25 november 2018 kan iedereen zijn/haar stem uitbrengen via het stembiljet of via www.zoetermeer.nl/publieksprijs.

Het publiek bepaalt wie van de vijf genomineerden de winnaar wordt van een geldprijs van 1000 euro en van het 'het Bronzen Visdiefje'. Dit is de naam van het beeldje dat speciaal door de Zoetermeerse kunstenares Fieke Hordijk, voor deze prijs is vervaardigd.

De uitreiking zal plaatsvinden op zondag 2 december 2018 om 15:00 uur in het Stadstheater. De uitreiking is gratis toegankelijk voor iedereen.

Foto van links naar rechts boven; Jas van Taal, Circo di Strada. Beneden van links naar rechts; Anuschka en Maria Pedona, The Young Ones en Zohra Jongerius.


Foto: Digitaal Dagblad