GL Zoetermeer: Aanpak armoede moet makkelijker

18 May 2020, 11:54 uur
Algemeen , Politiek
mainImage
ANP

GroenLinks Zoetermeer pleit voor een meer menselijke en makkelijkere aanpak van armoede en schulden. De partij zal dit vanavond nader toelichten in de digitale raadsvergadering. 

Uit gemeentelijk onderzoek blijkt dat mensen die in armoede leven vaak niet bij de gemeente aankloppen. "We hebben veel mensen gesproken en eigenlijk horen we steeds hetzelfde: mensen willen menselijk worden behandeld. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. We horen dat het te lastig is om hulp te krijgen. Als je elke dag bezig bent met overleven, dan heb je niet de energie om regelingen uit te pluizen en keer op keer formulieren in te vullen", aldus raadslid Claire Hostmann.

De gemeente Zoetermeer heeft zich aangesloten bij de Alliantie Kinderarmoede. Maar de fractie van GroenLinks zegt te weinig aandacht voor kinderarmoede terug te zien in het armoedebeleid. Commissielid Pauline Mulholland: "Ieder kind verdient gelijke kansen. En elk kind moet kunnen meedoen, wat hun ouders ook verdienen. Geen geld om mee te kunnen doen met leuke activiteiten. Niet op visite gaan omdat je geen geld hebt voor een cadeau. Zo word je wereld heel klein."

GroenLinks Zoetermeer vindt de pilot die is gestart voor gratis schoolontbijt een positieve ontwikkeling.