Gouden Schoolkantine Schaal voor ONC Clauslaan

mainImage
Gouden Schoolkantine Schaal voor ONC Clauslaan

Het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan heeft de gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat een gezond aanbod en een gezonde uitstraling centraal staan in de schoolkantine van de middelbare school, die behoort tot de Unicoz-onderwijsgroep.

Het ONC heeft al enkele jaren een zilveren schoolkantine met een ruim aanbod aan gezonde producten. Een gouden kantine gaat nog een stapje verder. Het aanbod bestaat uit minimaal 80 procent betere keuzes en de leerling krijgt een duwtje richting deze betere keuze, door de aankleding van de kantine. Zo valt het oog meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar.

Leerlingen en medewerkers zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. Henk Castelein, teamleider ONC: ,,Een gezond aanbod in de schoolkantine is erg belangrijk, juist omdat jongeren een groot deel van hun tijd op school doorbrengen. Hun lichamen zijn nog in de groei. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, legt de basis voor een gezond eetpatroon waarvan ze ook op volwassen leeftijd nog profiteren."

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS.


Foto: Digitaal Dagblad