Gratis bezoekuren voor bewoners centrum Zoetermeer

1 July 2020, 10:14 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad

Begin dit jaar zijn de parkeertarieven en parkeertijden in het centrum van Zoetermeer gewijzigd. De gemeente kreeg hierop veel reacties uit de stad. Ook stond het op de agenda van de gemeenteraad.

De raad besloot om geld beschikbaar te stellen voor een gratis bezoekersregeling. Bewoners van het centrumgebied ontvangen met ingang van 1 september 2020, per huishouden 67 gratis bezoekersuren per jaar. Met het gebruik van een app kunnen zij op basis van kenteken en toegekende uren, het bezoek eenvoudig digitaal aan- en afmelden.

Deze regeling gaat in per 1 september 2020 en vanaf die datum tot en met 31 december 2020 ontvangen de bewoners de volledige 67 uur. Voor het jaar 2021 geldt dat deze 67 gratis uren per huishouden, verspreid worden over het gehele jaar. De gemeente heeft gekozen voor deze app omdat dit het meest gebruiksvriendelijk is. De uitvoering duurde hierdoor wel iets langer, aldus de gemeente.

Waarom deze regeling?
De parkeertijden zijn per 1 januari 2020 verruimd van 09.00 naar 23.00 uur (ma t/m za).

Dat betekent dat bezoekers van bewoners voortaan parkeergeld moeten betalen in de avonduren tot 23.00 uur. De gemeente wil met deze bezoekersregeling tegemoet komen aan de bewoners en hun bezoekers. Afgelopen maanden is de gemeente samen met het Parkeerservicebureau Zoetermeer (P1) aan de slag gegaan om een klantvriendelijk systeem te bedenken, waardoor het aan- en afmelden van bezoek eenvoudig verloopt.

Het Parkeerservicebureau Zoetermeer (P1) informeert bewoners van het centrumgebied nog verder over hoe de app precies werkt.