Grey Valley Incubator in Zoetermeer geopend

mainImage
Grey Valley Incubator in Zoetermeer geopend

Burgemeester Charlie Aptroot gaf gisteren het officiële startsein voor de Grey Valley Incubator. Deze verzamelplek voor jonge start-ups die zich richten op ouderen is een initiatief van Monuta Ontzorgt, Fundis en Bureauvijftig. Op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer is circa 1.000 vierkante meter omgetoverd tot een innovatieve ontmoetings- en werkplek voor de jonge bedrijven.

Grey Valley is de eerste incubator in Europa die zich richt op start-ups met focus op ‘vergrijzing’. Aptroot is verheugd met het feit dat dit initiatief zich in in zijn stad vestigt. ,,Ik ben blij dat Grey Valley zich nu vestigt op het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Juist goede maatschappelijke oplossingen ontstaan door onderzoek en kennis te koppelen aan ondernemerschap. Dat gebeurt op deze plek. Als incubator kan Grey Valley veel innovaties mogelijk maken, waardoor vergrijzing geen probleem is, maar juist kansen biedt."

Initiatiefnemers Monuta Ontzorgt, Fundis en Bureauvijftig lichtten tijdens de opening onder meer toe waarom het zo belangrijk is dat een plek als deze bestaat. De Belgische auteur Filip Lemaitre legde vervolgens op sprekende wijze uit hoe de 50-plus-doelgroep van deze tijd benaderd zou moeten worden. Remy Ludo Gieling, hoofdredacteur van Sprout, leidde het programma in goede banen.

Fotograaf: Anouk de Kleermaeker.


Foto: Digitaal Dagblad