Groot draagvlak voorstel woningbouw Plataanhout

mainImage
Groot draagvlak voorstel woningbouw Plataanhout

De gemeenteraad neemt op maandag 8 oktober een besluit over de gebiedsontwikkeling aan het Plataanhout in Rokkeveen. Voor het vaststellen van de grondexploitatie bleek gisteravond tijdens de oordeelsvormende fase van de commissievergadering groot draagvlak onder de partijen te zijn voor het realiseren van de 27 appartementen en 32 parkeerplaatsen.

Aanvankelijk was het idee om alleen jongerenwoningen aan het Plataanhout te laten bouwen, maar dat plan was tegen het zere been van de gemeenteraad. Nu komen er voor zowel jongeren als senioren appartementen, om een wat meer gemêleerde groep woningzoekenden in Zoetermeer te bedienen.

,,Wij kunnen ons vinden in deze mix. Nu doorpakken, nu bouwen," sprak raadslid Michael van der Snoek namens de LHN. PvdA Zoetermeer liet weten het 'compromis te accepteren' en Zó! Zoetermeer had nog als kanttekening dat er rekening gehouden moet worden met toegankelijkheid en faciliteiten voor minder validen en hun scootmobiel.

Zoetermeer Vooruit is tegen


D66 stelde bij monde van raadslid Esmael Zamani vragen over de grondgeschiktheid, maar volgens wethouder Robin Paalvast is de grond veilig bevonden voor woningbouw. Verder gaven ook de VVD, PVV, CU/SGP en de SP hun goedkeuring. ,,Liever alleen jongerenwoningen, maar wij kunnen ons ook vinden in deze combinatie met seniorenwoningen," aldus SP-voorman Ivan Beij. Zoetermeer Vooruit liet als enige fractie weten onomwonden tegen het raadsvoorstel te zijn om het groen in de omgeving niet aan te tasten.

Met het vaststellen van de grondexploitatie worden de financiële kaders van het plan vastgesteld en budgetten beschikbaar gesteld voor de te doorlopen ruimtelijke procedure en uitvoering. De gemeente Zoetermeer is eigenaar van de grond, De Goede Woningen zal zich ontfermen over de woningen.

De start van de bouw zal in het derde kwartaal van 2019 aanvangen, als de raad dus daadwerkelijk groen licht geeft volgende week. In het derde kwartaal van 2020 is de oplevering. De planning is sterk afhankelijk van of er bezwaar of beroep wordt ingediend.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad