Zoetermeers Dagblad | Grote controle Zoetermeer: tientallen overtreders

Grote controle Zoetermeer: tientallen overtreders

mainImage

Op donderdag 5 maart hielden HTM, de politie-eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 4311 passagiers werden gecontroleerd en 125 begingen een overtreding, waarvan 110 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs.

De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis, Palenstein en Seghwaert. Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daarbuiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde door de aangrenzende wijken.

Resultaten
De controleactie duurde van 14.00 tot 21.00 uur. De overtredingen bestonden uit:

· HTM: 110 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.

· Team Handhaving: zeven overtredingen voor onder andere het niet naleven van de huisregels in de tram en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.

· Politie: acht overtredingen voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. De politie heeft drie mensen aangehouden die gesignaleerd stonden. Zij hadden nog boetes openstaan.

Deze avond hield busmaatschappij EBS ook een controle op alle stadslijnen. Er zijn drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een geldig plaatsbewijs en één bekeuring voor misbruik van een vervoersbewijs.


Foto: Gemeente Zoetermeer