mainImage

Grote controleactie in Zoetermeer

22 november 2019, 13:48 uur
Algemeen

Op donderdag 21 november hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd.

 

4896 passagiers werden gecontroleerd en 145 begingen een overtreding, waarvan 121 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,47%.

Burgemeester Charlie Aptroot: "Dit jaar lijkt het percentage zwartrijders te stabiliseren rond de 2%. Deze gecombineerde actie van politie, HTM en gemeente is nodig om mensen scherp te houden op hoe je je gedraagt in het openbaar vervoer. Zo willen we de overlast terugdringen en de veiligheid van de inwoners en reizigers vergroten. In de trams en op de stations."

Resultaten
De controleactie duurde van 14.00 tot 21.00 uur. De overtredingen bestonden uit:

HTM: 121 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.
Team Handhaving: 8 overtredingen voor onder meer eten en drinken in de tram.
Politie: 16 overtredingen voor het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs. De politie heeft 4 personen aangehouden voor onder meer het niet opvolgen van een bevel en voor nog openstaande boetes.

Controles busvervoer
Ook busmaatschappijen Arriva en EBS hebben meegedaan met de actie. Arriva heeft 2 uitstellen van betaling uitgeschreven en EBS had geen bekeuringen.


Foto: Gemeente Zoetermeer