mainImage

Handig om te weten: aanbod van Bibliotheek Z'meer

5 april 2020, 18:25 uur
Algemeen

Alle vestigingen van Bibliotheek Zoetermeer zijn gesloten om coronabesmettingen te voorkomen, maar er kan nog steeds volop gelezen worden. De bibliotheek lanceert de campagne Online Bibliotheek om lezers kennis te laten maken met e-books en andere digitale diensten.

Veel mensen weten nog niet dat ze met hun bibliotheekabonnement niet alleen papieren boeken, maar ook volop e-books en luisterboeken kunnen lezen. Dat is niet alleen handig voor mensen die geen zware boeken kunnen of willen vasthouden. Om een e-book of luisterboek te lenen hoeven lezers de deur niet uit. Veilig vanaf de bank kan men kiezen uit vele duizenden titels.

Voor volwassen en kinderen van alle leeftijden, en in ieder denkbaar genre. Behalve e-books en luisterboeken kan men ook gebruik maken van speciale informatiebronnen waar je door gewoon te browsen geen of beperkt toegang toe hebt. Via de landelijke bibliotheek krijgt iedereen, ook zonder abonnement, in deze moeilijke tijd zelfs een cadeautje: kosteloos toegang tot twee gloednieuwe apps met honderden e-books en luisterboeken voor jong en oud.

Voor kinderen
Ook voor kinderen biedt de Online Bibliotheek veel afleiding van het gedwongen thuisblijven. In de online bieb zijn er veel kinder- en Young Adultboeken, maar ook digitale prentenboeken voor de echte kleintjes, voorleesfilmpjes, allerlei apps zoals levende kleurplaten, leesoefeningen, leren programmeren en nog veel meer. Via sociale media publiceren de medewerkers van de bibliotheek ook zelfgemaakte voorleesvideo’s en andere thuisblijftips.

De bibliotheek kijkt ook voor volwassenen wat er vanuit huis allemaal mogelijk is. Zo gaat het TaalCafé van het Digi-Taalhuis voor anderstaligen gewoon door, maar dan via Facebook. De NT2-taalcursus gebeurt via Skype en een nieuwe vlogcursus wordt aangeboden via Instagram. Ook andere evenementen en activiteiten worden omgewerkt naar een online variant, of worden later ingehaald.

Gratis
Veel diensten zijn helemaal gratis. Andere diensten kun je gebruiken met een bibliotheekabonnement, dat voor kinderen en ZoetermeerPashouders eveneens gratis is. 

E-books lezen kan op een tablet, smartphone, laptop of op een e-reader. Voor mensen die het moeilijk vinden, is er ondersteuning beschikbaar. Kijk op www.bibliotheek-zoetermeer.nl of mail naar [email protected]


Foto: Chris van Dijke