Hannie van Leeuwen (92) overleden

mainImage
Hannie van Leeuwen (92) overleden

Hannie van Leeuwen, voormalig Tweede Kamerlid voor de Anti-Revolutionaire Partij (ARP) en Eerste Kamerlid voor het CDA, is afgelopen woensdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het CDA laten weten. Van Leeuwen was in het verleden onder meer raadslid en wethouder in Zoetermeer en waarnemend burgemeester van Hazerswoude en Nootdorp.

CDA-leider Sybrand Buma noemt het overlijden van Van Leeuwen ,,een groot verlies voor de partij. Gedreven, kordaat en strijdbaar. Dat zijn de woorden die het leven van Hannie van Leeuwen karakteriseren, in het verzet en in de politiek.''

Partijvoorzitter Ruth Peetoom noemt Van Leeuwen ,,een vrouw uit een stuk, iemand die zich in haar leven en in de politiek principieel en hartstochtelijk verzette tegen onrecht en streed voor wie kwetsbaar was.''

Premier Rutte zegt dat de Nederlandse politiek ,,een groot en mooi mens'' verliest. ,,Tot op hoge leeftijd actief betrokken en altijd oog gehad voor kwetsbare groepen in onze samenleving'', aldus de minister-president.

Bij de Kamerverkiezingen vorig jaar fungeerde Van Leeuwen als lijstduwer voor het CDA. Ze was ook Officier in de Orde van Oranje Nassau, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en drager van het Verzetsherdenkingskruis. (ANP)

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad