Het Atrium wint Trashbash 2017-2018

mainImage
Het Atrium wint Trashbash 2017-2018

Het Atrium is de winnaar geworden van Trashbash 2017-2018. Wethouder Isabelle Vugs overhandigde afgelopen donderdag de gouden blikvanger aan Sirad, de beste leerling van de hoogst scorende klas van Het Atrium die negen van de elf vragen van de quiz goed had.

Het Alfrink college, ONC Parkdreef en het Stedelijk College werden gedeeld tweede en het Erasmus College is vijfde geworden. In totaal hebben vijf scholen met 42 klassen meegedaan aan deze interactieve spelquiz over zwerfafval onder leiding van de Afvalbutlers.

Naast het beantwoorden van de quizvragen konden er dit jaar extra bonuspunten verdiend worden tijdens de Landelijk Opschoondag en met een online-competitie in de vorm van social media. Het Atrium scoorde vooral veel punten door het aanmaken van een eigen Facebookpagina, waarop goed te zien was welke acties er op en rond de school georganiseerd werden voor het opruimen van zwerfafval.

Op 15 mei presenteren leerlingen van de deelnemende scholen hun plannen en ideeën om zwerfafval te voorkomen. Het gemeentelijke projectteam Schoon is gewoon heeft dit samen met de Afvalbutlers gerealiseerd. Volgend schooljaar is er weer een editie van Trashbash.


| Foto: Digitaal Dagblad.