Honderden brugpiepers in spe bij Super8dagen ONC Clauslaan

mainImage
Honderden brugpiepers in spe bij Super8dagen ONC Clauslaan

Honderden leerlingen van groep acht werden gisteren en vandaag verwelkomd op de rode loper bij het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. Zij hadden de hoofdrol tijdens de traditionele Super8dagen. Op deze dagen komen leerlingen van de Zoetermeerse en regionale basisscholen een kijkje nemen op het ONC om zo een beeld te krijgen van wat de middelbare school, onderdeel van onderwijsgroep Unicoz, allemaal te bieden heeft.

Van zang, dans en jumptechnieken tot toneel en film, de openingsshow liet meteen al zien welke talenten je op het ONC allemaal kunt ontwikkelen. De school heeft hiervoor TalentTOTAAL op het programma staan. En ook buiten lestijd kunnen de leerlingen hun talent ontwikkelen tijdens de SeeYOU-workshops. Na de opening volgden de leerlingen allerlei actieve lesjes, zoals timmeren, kokkerellen, nagels verzorgen, logo's ontwerpen en klimmen en boogschieten.

[caption id="attachment_49060" align="alignright" width="450"] ONC Clauslaan.[/caption]

Jan Willem Hartmann, teamleider onderbouw mavo: ,,Als je bij wiskunde leert over diameters en meteen met fietswielen aan de slag gaat, dan onthoud je de stof veel beter. Met een mavo-advies haal je bij ons, als je natuurlijk je best doet, gegarandeerd je mavo-diploma. Daarnaast hebben we ook een Masterclass Kader voor leerlingen met een kader-advies die misschien toch de mavo aankunnen. En kun je na een jaar mavo toch naar de havo, dan stroom je zo door naar de ONC-vestiging aan de Parkdreef. Onze leerlingen hebben dus nog even de tijd om te ontdekken welk niveau echt bij hen past."

De achtstegroepers keerden met een tas vol zelfgemaakte werkstukjes terug naar hun basisschool.  In januari is er nog een derde Super8dag. Ook opent de school dan haar deuren tijdens de informatieavonden en het Open Huis.


Foto: Digitaal Dagblad