Humanitas ontbijt met lokale politici

mainImage
Humanitas ontbijt met lokale politici

Humanitas Zoetermeer hield afgelopen week, net als vier jaar geleden, een netwerkontbijt voor de net gekozen gemeenteraads- en commissieleden. Negentien leden van acht politieke partijen (CDA, ChristenUnie-SGP, D66, GroenLinks, Partij Democratie voor Zoetermeer, PvdA, VVD en Zoetermeer Vooruit) schoven op woensdag 28 maart aan verdeeld over vijf tafels.

Daar werden de lokale politici in rondes van tien minuten geïnformeerd over de activiteiten van Humanitas; Home-Start(+), Steun bij Verlies, Steunouder, Thuisadministratie en Vriendschappelijk Huisbezoek. De coördinatoren en vrijwilligers vertelden over hun werk en de deelnemers over het effect van de activiteiten op hun leven. Humanitas Zoetermeer telt zo'n 120 vrijwilligers.

'De partijleden hebben het netwerkontbijt als zeer geslaagd ervaren,' aldus Humanitas. 'In korte tijd en op interactieve wijze kregen zij de nodige context mee. Hiermee is de basis gelegd voor een goede samenwerking tussen Humanitas en de lokale politiek, gericht op het aanbieden van activiteiten aan Zoetermeerders. Met als doel om hen tijdelijk een steuntje in de rug te geven in mindere tijden.'


Foto: Digitaal Dagblad