Hygiëne slachthuizen iets verslechterd

mainImage
Hygiëne slachthuizen iets verslechterd

De hygiëne bij Nederlandse slachthuizen is vorig jaar verslechterd vergeleken met het voorgaande jaar, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De score op het punt van hygiënisch slachten (zichtbaar vuil op de karkassen na het slachten) daalde, van 94 procent in 2016, tot 88 procent vorig jaar. ,,Bedrijven moeten al tijdens het slachtproces zelf beter op het ontstaan van verontreiniging controleren en zelf corrigerende maatregelen nemen om dit zoveel mogelijk te voorkomen,'' aldus de NVWA.

Volgens de toezichthouder worden de regels voor het welzijn van dieren voorafgaand aan de slacht over het algemeen goed nageleefd. Ook is er verbetering merkbaar bij de naleving van regels voor het schoonmaken en ontsmetten van de vrachtwagens, waarmee het vee vervoerd wordt naar de slachthuizen.

De NVWA deed onderzoek onder zo'n twintig grote slachthuizen. Daarbij zijn voor het eerst de namen gepubliceerd van bedrijven hoe zij presteren op verschillende gebieden. (ANP)

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad