IJsbanen SilverDome nog minstens 1 jaar open

mainImage
IJsbanen SilverDome nog minstens 1 jaar open

De ijsbanen van het SilverDome blijven in ieder geval nog een jaar open. Dat blijkt uit een memo dat wethouder Ingeborg ter Laak (zorg, welzijn en sport en verenigingen) gisteren stuurde aan de gemeenteraad. Voor de langere termijn is er echter nog geen oplossing gevonden tussen de betrokken partijen.

In november 2017 sprak de gemeenteraad zich unaniem uit voor ijsgarantie in Zoetermeer. De motie 'ijsgarantie' van het CDA (en PvdA) droeg het college op om te onderzoeken hoe de continuïteit van schaatsijs kan worden gewaarborgd voor alle vijf ijsverenigingen en de gebruikers van de Zoetermeerse ijsbaan. Door een eerdere sluiting van de 250 meterbaan, vanwege te hoge (onderhouds)kosten voor de eigenaar, waren schaatsvereniging YVZ en kunstrijvereniging de IJsvogels voor seizoen 2017/2018 al noodgedwongen uitgeweken naar de Uithof in Den Haag.

,,Dat vond het CDA een zeer slecht signaal," aldus CDA-gemeenteraadslid David Weekenstroo. ,,De afgelopen weken heeft wethouder Ter Laak namens het college uitgebreid gesproken met eigenaar Aprisco en exploitant Stichting Ice en Events van SilverDome met als resultaat dat de ijsbanen van SilverDome in ieder geval nog één jaar openblijven. Ondertussen wordt er gezocht naar een structurele oplossing. Het CDA ziet de kans groeien dat het schaatsijs voor Zoetermeer kan worden behouden. En dat is de basis voor het voortbestaan van de ijsverenigingen."


Foto: Digitaal Dagblad