IJshockeyster Mandy Flink winnaar Inholland Topsportprijs

mainImage
IJshockeyster Mandy Flink winnaar Inholland Topsportprijs

De Zoetermeerse ijshockeyster Mandy Flink is de winnaar van de Wij Inholland Topsportprijs 2018. Dit vanwege haar verdiensten voor de Zoetermeer Panters en de plek die zij wist te veroveren in het Nederlands Dames ijshockeyteam. Flink combineert haar topsportcarrière met de studie Social Work (SPH) bij Hogeschool Inholland Den Haag.

,,Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik wil iedereen bedanken en ga vooral door," aldus de negentienjarige verdedigster.

Jurylid Huug de Deugd (college van bestuur Inholland): ,,De jury heeft veel waardering voor haar enthousiaste positieve aanpak in de sport en in haar studie. Deze winnaarsmentaliteit past uitstekend, na alle prestaties die ze de afgelopen jaren met het Nederlands team behaald heeft. Zij verdient daarom volgens de jury terecht de Wij Inholland Topsportprijs 2018."

Flink speelt sinds haar tiende jaar ijshockey bij de Zoetermeer Panters en sinds haar vijftiende in het Nederlands Dames ijshockeyteam. Op het WK van dit jaar in Slovenië won ze met Oranje een gouden plak.

Flink: ,,Mijn toekomstvisie is om één van de belangrijkste speelsters te zijn binnen het ijshockey in Nederland en misschien deze sport in het buitenland uit te oefenen en er ook mijn geld mee te gaan verdienen. Dit misschien in combinatie met een rol binnen het sociaal werk in het buitenland. Zo kan ik én mensen helpen én doen wat ik zelf het allerliefste doe. Een droomcombinatie, al zeg ik het zelf."

Topsporters krijgen van Hogeschool Inholland de mogelijkheid om hun sportieve carrière te combineren met een hbo-opleiding. Dit doen zij door onder anderen het studieprogramma aan te passen. De winnaar van de Wij Inholland award Topsport krijgt een cheque ter waarde van 1000 euro.


Foto: Digitaal Dagblad