Incident Bijdorplaan Zoetermeer, oplichter gepakt

26 April 2020, 12:50 uur
Algemeen
mainImage
ANP

De politie Zoetermeer heeft afgelopen vrijdag 24 april een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij meerdere oplichting- en fraudezaken in Zoetermeer en andere delen van Nederland. De aanhouding volgde na een verdachte situatie in een bejaardenwoningencomplex bij de Bijdorplaan, waar een persoon aan de deur geweest was die zei voor een postbedrijf te werken. De man zei dat hij een pakje kwam afgeven, maar dan moest de melder wel een euro pinnen. De melder vertrouwde dit niet en belde de politie.

In het complex met bejaardenwoningen troffen politieagenten een bezwete man aan die geen duidelijke verklaring had van wat hij hier aan het doen was. Tevens had deze man geen legitimatiebewijs op zak. Voor dit feit is de verdachte aangehouden.

Op het politiebureau bleek al snel dat deze man in verband kon worden gebracht met meerdere zaken op het gebied van oplichting. In overleg met de Officier van Justitie is daarom besloten om de man ook hiervoor aan te houden.

De recherche van bureau Zoetermeer is momenteel bezig met het onderzoek van deze zaak. Bent u ook slachtoffer van een oplichtingszaak of bent u getuige geweest? Neemt u dan contact op met het VVC Zoetermeer via 0900-8844.