Zoetermeers Dagblad | Informatiebijeenkomst over Rosarium in Rokkeveen
mainImage

Informatiebijeenkomst over Rosarium in Rokkeveen

9 februari 2020, 08:45 uur
Algemeen

Op dinsdag 18 februari (19.00 en 20.30 uur) is er een informatiebijeenkomst over het onderhoud van het Rosarium in de wijk Rokkeveen. Locatie is de voormalige wijkpost Rokkeveen, Nathaliegang 79. Ongeveer 900 bewoners hebben een brief ontvangen over de bijeenkomst. Is dit bij u niet het geval, maar wilt u toch aanwezig zijn bij de bijeenkomst, dan bent u van harte welkom.

Gewijzigde locatie
Oorspronkelijk was de locatie voor de bijeenkomst Stadsboerderij De Balijhoeve, maar vanwege de verwachte opkomst is de locatie gewijzigd naar de wijkpost. Bewoners die zich hebben aangemeld voor de bijeenkomst, krijgen per e-mail bericht over de gewijzigde locatie.

Aanleiding bijeenkomst
Het Rosarium is ontstaan door de komst van de Floriade begin jaren 90. Nu vele jaren verder vergt het Rosarium veel onderhoudskosten. Vanwege bezuinigingen heeft de gemeente besloten te stoppen met het onderhoud. Omdat het zonde zou zijn om het Rosarium zomaar te laten verdwijnen, zoekt de gemeente vrijwilligers die het onderhoud over willen nemen. De wijkaannemer gaat bewoners hierbij helpen en ondersteunen, zodat zij het Rosarium op termijn helemaal zelf kunnen beheren.

Over de bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen informatie over het Rosarium zelf en de wijkaannemer vertelt om wat voor soort onderhoud het gaat en hoeveel vrijwilligers er nodig zijn voor het onderhoud. Uiteraard kunt u ook uw eventuele vragen stellen.

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomst kan uiterlijk tot 17 februari via [email protected] onder vermelding van Rosarium.


Foto: Zoetermeers Dagblad