International Highjump Meeting bij Ilion

mainImage
International Highjump Meeting bij Ilion

Maar liefst drie hoogspringers uit de wereldwijde top tien nemen op woensdag 6 juni aanstaande deel aan de Klaverblad International Highjump Meeting bij Ilion. Mirela Demireva, de zilveren medaille winnares op de Spelen van Rio (achtste op de wereldrangschikking), geeft acte de présence namens de Zoetermeerse atletiekvereniging bij de vrouwenwedstrijd. De Bulgaarse bindt de strijd aan met de Italiaanse Elene Vallortigara (derde van de wereld) en Zweedse Erika Kinsey (achtste).

Bij de herenwedstrijd heeft Douwe Amels van Ilion zich al gekwalificeerd, maar dat geldt nog niet voor iedereen. Acht deelnemers uit vijf landen zullen tot het uiterste moeten gaan om de EK-limiet te springen. De limiet staat op 2.26 meter.

De Klaverblad International Highjump Meeting is een gala. Dat wil zeggen dat de deelnemers springen op door hun zelf uitgekozen muziek, of juist om absolute stilte vragen voor opperste concentratie. De tribunes staan pal op de aanloop naar de lat. Op het veld komt een foodtruck en naast de hoofdwedstrijden zal er een clinic zijn voor A-pupillen en D-junioren (startend om 16:30 uur) en een instuif voor C-junioren en ouder.

De wedstrijd voor de dames start 17:30 uur, de start van de heren staat gepland voor 19:00 uur. De toegang is gratis.

Foto: tijdens het gala van 2017.

Fotograaf: Björn Paree.


| Foto: Digitaal Dagblad.