Interview met Ewald Hulleman van Attractiecentrum Zoetermeer

30 April 2018, 10:46 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Beroepsmilitair in de jaren tachtig, het organiseren van Thunderdomefeesten, een eigen beachclub, werken met DJ Tiësto en Paul Elstak, een cd-winkel in Duitsland, 25 jaar portier in Nederland en Spanje, een franchise pizza-zaak van zijn vrouw waar hij alles regelde, leverancier van beveiligingscamera's; aan Ewald Hulleman (53) kun je beter vragen wat hij niet gedaan heeft in zijn leven dan wel. De ondernemer, geboren in Apeldoorn en nu woonachtig in Den Haag, is sinds 1 januari 2018 begonnen aan een nieuw avontuur, als fulltime operationeel manager bij Attractiecentrum Zoetermeer.

[caption id="attachment_49165" align="alignright" width="400"] Bungeesoccer bij Attractiecentrum Zoetermeer.[/caption]

Party's organiseren in grote discotheken. Ewald Hulleman deed in de jaren negentig, het decennium van de opkomende house en trance, haast niets anders. ,,Ik werd dan, als eigenaar van mijn bedrijf Esyl Productions, onder meer ingehuurd door Heineken om grote feesten te organiseren in discotheken die niet liepen. Ik heb daarbij nog samengewerkt met mensen als DJ Tiësto, DJ Paul Elstak en Darkraver. Een heel mooie periode. Ik stopte ermee toen ik in Middelburg in Zeeland de Beverly Hills Beach Club begon. Ook ben ik bedrijfsleider geweest van discotheek Mystic, voorheen Cosmo, te Vlissingen."

In een verder verleden was Hulleman ook actief als beroepsmilitair, van 1983 tot 1989 bij 42 PAINFBAT SSVBAT. Hij hield zich vooral bezig met het technische spectrum bij militaire voertuigen, waarvoor hij nog enige tijd gestationeerd was in Duitsland. Uitgezonden op missie werd hij naar eigen zeggen nooit. ,,Ergens heb ik dat altijd wel jammer gevonden."

Bij Attractiecentrum Zoetermeer heeft Hulleman anno 2018 een missie als operationeel manager. Via via belandde hij aan de Wattstraat. ,,De strandtent waar ik werkte werd verkocht per 1 januari. Een vriend van mij Arman Draijer van Euroface huurt een kantoorpand bij Van der Kooy Vastgoed, de eigenaar van Attractiecentrum Zoetermeer. Hij zag dat ze iemand zochten en bracht mij in contact met Wim van der Kooij jr. De klik was er meteen."

[caption id="attachment_47769" align="alignright" width="400"] Lasergamen bij Attractiecentrum Zoetermeer.[/caption]

Wat hij voor een bedrijf aantrof? ,,Toen ik hier kwam, dacht ik; het ligt best afgelegen. Ik had van buiten niet de indruk dat het zo'n mooie zaak was zoals het er van binnen uitziet. En wat ik van klanten hoor, zijn de vernieuwde bovenverdieping en entree een hele vooruitgang. Het is hier weer een andere tak van sport. Op het strand is het druk als de zon schijnt, hier als het slecht weer is."

De werkzaamheden van Hulleman beslaan een breed palet, al legt hij de focus voorlopig op het personeel. ,,Het is heel belangrijk om daarin een goede balans te vinden. Ook al heb je nog zo'n mooie zaak, waarin je nog zoveel geld investeert, de basis is en blijft je personeel. Daar draai je op. Als je slecht personeel hebt, dan gaat je zaak nooit lopen. De uitstraling van de medewerkers naar de klanten toe, daar hecht ik veel waarde aan. Dus dat ze niet alleen achter de bar staan om een koffie te maken, maar ook gesprekken aangaan. Je moet ook een beetje een entertainer zijn als je hier werkt. Dat is mijn doelstelling."

Hulleman heeft een divers en kleurrijk verleden en in dat opzicht lijkt hij bij het veelzijdige Attractiecentrum Zoetermeer op zijn plek. ,,Sumoworstelen, bungeesoccer, lasergamen; je kunt hier zoveel verschillende dingen doen en dat met een hapje eten erbij. Toch geweldig om zoiets met een groep vrienden of bedrijf te doen?" Zelf heeft Hulleman inmiddels ook ervaren hoe sommige activiteiten zijn. Maar of dat voor herhaling vatbaar is? ,,Ik heb hier al gekart, maar ik merkte daaraan wel dat ik een stukje ouder word. Ik kwam na twintig minuten rammelend uit die kart, haha. Laat mij maar de operationeel manager zijn."