Interview: 'Sport belangrijk onderdeel van Dekker Zoetermeer'

mainImage
Interview: 'Sport belangrijk onderdeel van Dekker Zoetermeer'

Naast de zakelijke arrangementen, Escape Rooms en diverse restaurants staat Dekker Zoetermeer van oudsher bekend om het gevarieerde sportaanbod. Met twaalf tennisbanen, tien squashbanen, zestien bowlingbanen, tien buitentennisbanen, vijf snookertafels en vier pooltafels biedt het aan de Scheglaan gelegen recreatiecentrum heel wat mogelijkheden voor sportievelingen. Na het zweten ontspannen met een hapje en drankje? Dat kan in de sportbar, waar amicale sfeer gepaard gaat met professionele service.

Lizette Hanselaar is sinds oktober 2016 sportmanager bij Dekker Zoetermeer. Samen met collega Edwin Zech, die al elf jaar supervisor is van de sportbar, schuift zij aan voor een gesprek met www.zoetermeersdagblad.nl. Aan de sportkant van Dekker uiteraard, waar het ook op deze donderdagmiddag een komen en gaan is van mensen met sporttassen gedrapeerd over de schouder. Opweg naar een game, set en match.

,,We hebben tennis, squash, bowling en snooker, waarbij tennis en bowling de grootste takken zijn," zegt Hanselaar. ,,Tennisvereniging Dekker Rokkeveen maakt gebruik van de buitenbanen en drie tennisscholen maken gebruik van de binnenbanen en sinds kort ook van de buitenbanen. En we verhuren ook losse banen aan tennisscholen en recreanten. Ik houd veel contact met alle gebruikers hier en houd me onder meer bezig met de planning van de banen, de organisatie van de competities en de communicatie met gebruikers en sportbonden."

Zech: ,,Wij zijn een groot en belangrijk onderdeel binnen Dekker Zoetermeer. Bij veel mensen staan wij dan ook nog bekend als Dekker Sport."


Sportevenementen


Met regelmaat vinden er bij Dekker Zoetermeer grote sportevents en nationale of internationale kampioenschappen plaats, zoals het NK Squash in februari 2017 (bekijk onze fotoreportage). ,,Wij faciliteren veel verschillende events. Naast het faciliteren organiseren wij ook, een goed voorbeeld hiervan is het NK Squash in februari 2017."

Zech: ,,De Dekkerloop in januari is daar ook een goed voorbeeld van. Bij de laatste editie hadden we zo'n duizend inschrijvingen. Het wordt een steeds groter en bekender evenement." Hanselaar: ,,In februari hebben we hier een Europees tennistoernooi voor de jeugd. Dit toernooi wordt georganiseerd door één van de tennisscholen binnen Dekker Zoetermeer. Dit soort events is natuurlijk leuk en zet Dekker Zoetermeer op de kaart."

Sportbar 


Na het tennissen genieten van een lekker biefstukje en een pilsje? Of het bowlen combineren met een sateetje? Het kan allemaal in de sportbar, van 09:00 uur 's ochtends tot ongeveer middernacht geopend. De keuken sluit rond 21:00 uur, maar snacks zijn daarna nog verkrijgbaar.

,,Je krijgt hier de service die je in een normaal café of restaurant ook krijgt. We hebben een leuke kaart, met biefstuk, saté, serieuze gerechten. En je kunt hier terecht voor zakelijke lunches en we hebben een weekschotel," aldus Zech. ,,Er zijn heel veel mensen die de hele week hard werken en met een uurtje tennis hier willen ontspannen. Het is dan fijn als je daar een hapje eten aan kunt koppelen."Zech geniet van zijn werk. ,,Ik vind het een geweldige baan. We hebben heel veel vaste gasten, het is vergelijkbaar met een café. Een praatje maken, lachen, dat gebeurt hier ook, gecombineerd met professionele service. Dat vind ik het mooie van dit vak. Het is heel amicaal, maar ook zakelijk."

Meer weten over de sportfaciliteiten bij Dekker Zoetermeer? Ga naar deze website of bel 079-3684242.

Foto: Edwin Zech (links) en Lizette Hanselaar op één van de tennisbanen bij Dekker Zoetermeer.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad