Zoetermeers Dagblad | Interview: Stanley Brand van Gamecity Zoetermeer
mainImage

Interview: Stanley Brand van Gamecity Zoetermeer

Stanley Brand (links op de voorgrond) en Neville van Rijn.
11 december 2019, 16:20 uur
Algemeen

Gamecity Zoetermeer staat vooral bekend om de vele (sport)activiteiten die je er kunt doen, zoals lasergamen, karten en Prison Island. Maar tussen alle inspanningen door is het natuurlijk fijn als je ook een lekker hapje kunt eten. Zelfstandig werkend kok Stanley Brand (26) is sinds anderhalf jaar verantwoordelijk voor die tak binnen het bedrijf. Samen met zijn hulpkok Neville van Rijn runt hij de keuken.

 

"Ik had altijd het idee: wat doe je nou eigenlijk in een keuken? Het is een patatje bakken en klaar. Maar nu weet ik dat er bij werken in de keuken een heleboel komt kijken", zegt Brand in gesprek met www.zoetermeersdagblad.nl. De Zoetermeerder startte in 2013 bij wat nu Gamecity Zoetermeer heet en werkte aanvankelijk als baanmedewerker om bezoekers te begeleiden bij het karten. "Ze hadden iemand in de keuken nodig en ik heb een jaar meegekeken met een ervaren kok. Die ging vervolgens vrij abrupt weg, waarna ik het ben gaan oppakken."

Domein
En met succes, want inmiddels heeft het keukenteam alles grotendeels op de rit. Brand haalt veel voldoening uit zijn werk, al was het in het begin niet gemakkelijk. "Ik werkte voordat ik bij Gamecity Zoetermeer kwam als salesmedewerker bij een vacaturebedrijf. Ik had dus geen ervaring in de horeca, maar heb goed gekeken naar hoe ik alle processen die hierbij komen kijken het beste naar mezelf kan vormen. Denk aan het doen van de juiste hoeveelheid inkopen en het plaatsen van de bestellingen. Best lastig in het begin, maar allemaal leuk om te doen. De keuken is mijn domein en ik probeer het daar zo goed mogelijk te managen."

Omdat Gamecity Zoetermeer geen normaal restaurant is met een vast reserveringspatroon, dient Brand steeds goed af te tasten wat de wensen zijn van de gasten. "Soms komt er een groep van 200 man om te karten. Gaan ze daarna eten of niet? Dat staat niet altijd van tevoren vast. Ik probeer daar op in te spelen, maar haal nooit te veel uit de koeling om 'waste' te voorkomen. Patatjes en snacks worden hier veel verkocht, dus daar zitten mijn vriezers wel altijd vol mee. We hebben ook wel eens groepen van 250 mensen waarvan ik weet dat zij hier een BBQ-buffet komen eten. Dat kan ik niet kwijt in mijn koelingen, dus ik bestel dat van tevoren."

Nieuwe menukaart
De gasten van Gamecity Zoetermeer kunnen volgend jaar kiezen uit een uitgebreider culinair aanbod. "We zijn nu druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe menukaart. De verwachting is dat we hier in januari 2020 mee starten."

Brand geniet volop van zijn werk. "Het managen van het hele keukengebeuren vind ik het mooiste. Koken vind ik ook leuk, maar het is niet mijn absolute passie. We zoeken dan ook nog een topkok, iemand die bijvoorbeeld weet welke kruiden er het beste bij een bepaalde kip passen, een echte kenner. Als ik ervoor kan zorgen dat die persoon zich volledig kan focussen om de gerechten en producten nog lekkerder te maken, zonder dat hij hoeft na te denken over randzaken, dan zou dat top zijn."