Inzamelingsactie na vernieling Natuurtuin

mainImage
Inzamelingsactie na vernieling Natuurtuin

De Stichting Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer is begonnen met een inzamelingsactie voor het herstel van de het vernielde insectenhotel. Afgelopen weekend brachten één of meerdere vandalen schade toe aan de Natuurtuin, gelegen bij het Westerpark. Onder meer via crowdfunding hoopt de stichting geld in te zamelen om de herstelkosten zoveel mogelijk te drukken. De gemeente heeft inmiddels een bijdrage toegezegd die afhankelijk is van de opbrengst van de actie.

'Ondanks de verslagenheid bij vrijwilligers en bestuur zijn de Vrienden van Natuurtuin aangenaam verrast door het grote aantal steunbetuigingen dat zij tot nu toe ontvingen. Enkele Zoetermeerse bedrijven hebben inmiddels hulp in natura toegezegd,' laat de organisatie weten.

De herstelwerkzaamheden worden zo snel mogelijk opgepakt. Het insectenhotel vormt een belangrijk onderdeel van het project inrichting van een bijvriendelijke leefomgeving in de Natuurtuin.

'Nu het insectenhotel is vernietigd, valt een vitaal onderdeel van het project weg. De Stichting Vrienden wil zo snel mogelijk verder kunnen gaan met de inrichting van een natuurlijke leefomgeving voor bijen en andere insecten in de Natuurtuin.'

Geschat wordt dat een nieuw monumentaal insectenhotel dat dezelfde functie kan vervullen als het vernietigde insectenhotel inclusief plaatsing een bedrag van circa 3000 euro vergt.


Foto: Digitaal Dagblad