Jubileum Stadsboerderij De Balijhoeve: vandaag en morgen activiteiten

mainImage
Jubileum Stadsboerderij De Balijhoeve: vandaag en morgen activiteiten

Stadsboerderij De Balijhoeve in Rokkeveen bestaat 25 jaar en daarom zijn er vandaag en morgen (13:00-16:00 uur) allerlei activiteiten te doen op het boerderijcomplex voor jong en oud. Wethouder Jacobien Groeneveld (groen) neemt vanmiddag om 15:00 uur een cadeau in ontvangst, dat wordt aangeboden door 'Vrienden van De Balijhoeve.' Medewerkers van De Balijhoeve en Stichting Vrienden van de Balijhoeve geven vandaag gezamenlijk het startsein voor het jubileumfeest.

Zoetermeerders zijn welkom om langs te komen. Er is onder meer de tentoonstelling ‘25 jaar stadsboerderij De Balijhoeve’ en kinderen kunnen gratis meedoen met oud-Hollandse spelletjes zoals steltlopen, boerengolf, hoefijzer werpen, klompgooien, zich laten schminken, een speurtocht volgen langs Oud-Hollandse huisdieren en omdat het 4 oktober dierendag was kunnen ze een groentebuffet aan de dieren geven.

De vrijwilligers bakken tegen een kleine vergoeding poffertjes en de muziekband ‘High Fun’ treedt op. Het terras is geopend voor een kopje koffie of thee en andere versnaperingen.

Historie De Balijhoeve


De boerderij is gebouwd in 1992 als ‘Stadsboerderij 2000’ op het voormalig terrein van de Floriade. Na de Floriade werd de boerderij aan de gemeente Zoetermeer overgedragen. Op 1 oktober 1993 werd de boerderij officieel heropend en kreeg het de naam ‘De Balijhoeve’, genoemd naar het aangrenzend bosgebied De Balij.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad