Jubileumfeest Ter Zake trekt ruim 300 bezoekers (bekijk foto's)

mainImage
Jubileumfeest Ter Zake trekt ruim 300 bezoekers (bekijk foto's)

Ter Zake Het Ondernemershuis, de ontmoetingsplaats in Zoetermeer voor ondernemers, gemeentelijke professionals en onderwijs, stond gisteren met een jubileumfeest stil bij het vijfjarig bestaan. De festiviteit aan de Markt 3 trok zo'n 350 bezoekers, hoofdzakelijk bestaande uit lokale en regionale ondernemers, (voormalig) politici, pers en andere betrokkenen. Ook burgemeester Charlie Aptroot was aanwezig, alsmede LHN-fractievoorzitter Hilbrand Nawijn, RVOZ-preses Benita van Wegen en Floravontuur-directeur Ruud Steggerda.

Het programma startte rond 16:30 uur waarbij Lison de Beer, manager van Ter Zake Het Ondernemershuis, met wethouders Jan Iedema (economie) en Margreet van Driel (arbeidsmarkt, inkomen & participatie) het spits afbeet door de aanwezigen toe te spreken. Ook wisselde het drietal van gedachte over de arbeidsmarkt in Zoetermeer en de vraag hoe vraag en aanbod nader tot elkaar kunnen komen.

TZHO, een publiek-private samenwerking tussen ondernemers uit de regio en de gemeente en een initiatief van de gemeente Zoetermeer, ondernemersvereniging Raad Voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ), ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN) en Ondernemend Lansingerland, genereert maandelijks circa 1200 bezoekers. Ontmoeten, kennis delen, samenwerken en zaken doen zijn de pijlers.Na het politieke deelde opende de (cover)band Rough Outline het 'ondernemersbal' daarna met het door de wethouders uitgekozen nummer; Let's Stick Together. Vanwege de aangename temperatuur verkozen de meeste aanwezigen het buitenterras boven de binnenruimte, maar op een tv-scherm kon het optreden van de muzikanten gewoon gevolgd worden.


Foto 1: de band Rough Outline.
Foto 2: Lison de Beer geflankeerd door de wethouders.
Foto 3: aan culinaire hapjes geen gebrek.

Aan proviand ook geen gebrek met diverse eetkraampjes, waaronder de populaire mobiele frietkraam van Bram Ladage. De fotobus van Robert van Driesten (rechts op foto), van het bedrijf Say Cheese on Wheels uit Rotterdam, zorgde vooral voor hilariteit onder de bezoekers, die al grappend en grollend om en om de photo booth indoken voor hun kiekjes.De jubileumborrel liep rond 18:30/18:45 uur op zijn einde. Meer weten over de mogelijkheden bij Ter Zake Het Ondernemershuis? Bezoek dan de website en lees de columns op Zoetermeers Dagblad van de TZHO-medewerkers.

Foto boven: door het aangename weer kozen de meeste bezoekers ervoor buiten te staan. In het midden met lichtgrijze colbert: LinkedIn-specialist Harrie Lamers, onder meer columnist van het Zoetermeers Dagblad.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad