Kinderboekenfestival in Forum Zoetermeer (bekijk programma)

mainImage
Kinderboekenfestival in Forum Zoetermeer (bekijk programma)

De Kinderboekenweek komt er weer aan. Van 3 tot en met 14 oktober staat dit jaar het thema Vriendschap centraal onder het motto: Kom erbij! Bibliotheek Zoetermeer organiseert voor zaterdag 6 oktober van 10:00 tot 16:00 uur een Kinderboekenfestival in het Forum (Stadhuisplein 1). Deze feestdag, voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar, vol boeken, theater en creatieve activiteiten is gratis te bezoeken.

Er is een vol en variërend programma op het podium: van 10:30 tot 11:15 uur vindt De Grote Kinderboekenweekshow plaats, een interactieve goochelvoorstelling waarin veel wordt gelachen. Van 12:00 tot 13:00 presenteren schrijfster Isabelle de Ridder en illustratrice Monique Dozy hun nieuwste kinderboek ‘Waterpret’ op het podium. Wanneer je je zwemdiploma meeneemt (of een foto daarvan laat zien) maak je kans op een gesigneerd exemplaar.

Win prijzen


Van 14:00 tot 16:00 uur kun je in duo's (9-11 jaar) meedoen aan de Beste Vriendenquiz, gepresenteerd door Zoetermeerder Marcel de Vrije. Wie kent elkaar het best en zijn elkaars beste vrienden? De winnaars gaan met een stapel boeken naar huis en er is een prijs voor het koppel met de origineelste naam en/of outfit. Geef je vóór 4 oktober op bij Jorien Cohen Stuart: [email protected].

Andere bijzondere activiteiten


Naast het centrale programma op het podium kun je (doorlopend) meedoen aan andere activiteiten: kinderyoga tussen de boeken, boekpromotie, schminken, photobooth, knutselen, proefjes in het E-Lab, T-shirt bedrukken met je BFF (tegen betaling) en boekverkoop in de kraam van Silvester. Let op: sommige activiteiten vinden alleen op vaste momenten plaats. Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek Zoetermeer.

Groepsbezoeken & peutervoorlezen 


In het Forum en de wijkvestigingen Oosterheem en Rokkeveen zijn tot en met 12 oktober meer dan 60 groepsbezoeken voor de groepen 1 en 2 van basisscholen uit Zoetermeer. Bibliotheekmedewerkers presenteren dan een interactief en vrolijk programma aan de hand van het prentenboek ‘Mag ik meedoen?’ van John Kelly, één van de kerntitels van deze Kinderboekenweek. Op 3 en op 10 oktober staat tijdens het Peutervoorlezen om 10:30 uur (in zowel het Forum als de wijkvestigingen Oosterheem en Rokkeveen) ook het thema Vriendschap centraal.


Foto: Digitaal Dagblad