Zoetermeers Dagblad | Kinderen in Zoetermeer planten 209 bomen

Kinderen in Zoetermeer planten 209 bomen

mainImage
Tijdens Bomendag 2017 in De Leyens, met rechts wethouder Robin Paalvast.

Ook dit jaar doet Zoetermeer op 13 maart mee aan de Landelijke Boomfeestdag met als thema 'Ieder kind een boom'. Acht basisscholen in Zoetermeer planten in iedere wijk meerdere bomen. In totaal worden er 209 bomen geplant. In iedere wijk is ook een lid van het college aanwezig om de kinderen aan te moedigen.

Jakobien Groeneveld, wethouder Groen: "Ik vind het fantastisch dat ik samen met de kinderen en mijn collega-wethouders en de burgemeester weer zoveel nieuwe bomen kan planten in de stad. Het streven van de nationale boomfeestdag is om ieder kind op de basisschoolleeftijd een boom te laten planten. Dat vind ik mooi, daarom doen we daar in Zoetermeer graag aan mee." 

De combinatiefunctionarissen Sport gaan voorafgaand aan het planten van de bomen aan de slag met de kinderen om de spieren alvast los te maken en warm te lopen. In Zoetermeer worden op de volgende locaties bomen geplant:

09.10 uur, Filmlaan in wijk De Leyens (naast het verzorgingstehuis). Kinderen van basisschool IKC De Klimboom planten hier samen met wethouder Robin Paalvast vijftien linden. Op deze locatie zijn zestien essen verwijderd omdat deze bomen waren aangetast door de essentaksterfte. Er worden diverse soorten linden terug geplant met verschillende bloeitijden om de biodiversiteit te bevorderen.

09.10 uur, Willem Alexanderplantsoen in wijk Driemanspolder (achter het basketbalveld). Kinderen van basisscholen Koningin Wilhelminaschool, de Paulusschool en IKC Stella Nova planten hier samen met wethouder Jan Iedema 160 berkenspillen.

09.10 uur, John Woodruimte in wijk Noordhove (ter hoogte van huisnummer 1 t/m 45). Samen met kinderen van basisschool IKC Noordeinde plant wethouder Margreet van Driel acht zuilbeuken.

09.10 uur, Floraplas in wijk Rokkeveen (bij de terp met arcen). Samen met burgemeester Charlie Aptroot planten kinderen van basisschool IKC De Floriant zes netelbomen en vijf hopbeuken.

09.10 uur: Heempark aan Tasmanië in de wijk Oosterheem (grasveld bij de fitnesstoestellen). Samen met wethouder Ingeborg ter Laak planten de kinderen van basisschool IKC Florence Nightingale twee eiken, twee elzen en een haagbeuk.

11.00 uur, (achter) Waterland in wijk Meerzicht (achter de woningen in de groene strook). De kinderen van basisschool De Vuurvogel planten samen met wethouder Jakobien Groeneveld tien meelbessen. Op deze locatie zijn tien essen verwijderd, deze waren aangetast door de essentaksterfte. 


Foto: Zoetermeers Dagblad