Kinderen uitgedaagd tijdens Waanzinnige Waterdag

mainImage
Kinderen uitgedaagd tijdens Waanzinnige Waterdag

Alle 33 BSO-locaties van Kern Kinderopvang Zoetermeer deden afgelopen dinsdag mee aan de 'Waanzinnige Waterdag'. De kinderen van de buitenschoolse opvanglocaties gingen de strijd met elkaar aan in diverse disciplines, waarbij de opdracht was om de opdrachten en activiteiten zo snel mogelijk uit te voeren. Er waren negen 'challenges'. Van water laten zweven en een waterestafette tot grote zeepbellen en waterijsjes maken. Eén challenge was het plastic zwerfafval opruimen dat in de natuur terecht is gekomen.

Voor de jongere kinderen op de dagopvang waren wateruitdagingen samengesteld speciaal gericht op hun leeftijd. BSO-locatie het Lijsternest was de winnaar, op de voet gevolgd door BSO de Rietkraag (tweede) en BSO het Zwanennest Velddreef (derde).

De Waanzinnige Waterdag stond in het teken van de Jaar van het Water bij Kern Kinderopvang. Via het thema doen de kinderen een jaar lang nieuwe ervaringen op om hun vaardigheden te ontwikkelen. De kinderen worden onder meer betrokken bij de Volvo Ocean Race en waterpoloclinics.


| Foto: Digitaal Dagblad.