KNVB benoemt Sneijder tot bondsridder

mainImage
KNVB benoemt Sneijder tot bondsridder

De KNVB heeft Wesley Sneijder benoemd tot bondsridder. Voorzitter Michael van Praag reikte de recordinternational van het Nederlands elftal gisteren de bijbehorende oorkonde uit na diens 134e en laatste optreden in Oranje, tegen Peru (2-1). Sneijder kreeg ook een gouden schaal waarop al zijn interlands staan vermeld.

,,Namens de KNVB wil ik je verschrikkelijk bedanken voor alles wat je hebt gedaan,'' zei Van Praag. KNVB-directeur Eric Gudde roemde de winnaarsmentaliteit van Sneijder. ,,Iedere keer in dat oranje shirt heb je alles laten zien. Je hebt voor zoveel beslissende momenten gezorgd en daarmee stadions en huiskamers uit hun dak laten gaan. Het is nu tijd om daarbij stil te staan. Of eigenlijk stil bij te zitten.''

Gudde dirigeerde Sneijder vervolgens naar een geïmproviseerde 'huiskamer' op de middenstip van de Johan Cruijff ArenA, waar de 34-jarige Utrechter samen met zijn vrouw Yolanthe en twee kinderen op tv een videoboodschap voorbij zag komen waarin voetbalcoryfeeën als Arjen Robben, Louis van Gaal, José Mourinho en Rafael van der Vaart hem toespraken. (ANP)

Fotobron: Orange Pictures/ Stefan Koops.


Foto: Digitaal Dagblad