Korte bergrit in Tour belooft vuurwerk

mainImage
Korte bergrit in Tour belooft vuurwerk

De Tourliefhebber moet vandaag geduld hebben. De zeventiende etappe begint pas kort na 15:00 uur (te zien op NPO 1), maar dan is het ook meteen prijs, zo is de verwachting. Op het programma staan drie pittige cols, twee van de eerste en de slotklim van de buitencategorie. Dat alles binnen 65 kilometer.

Na de start, bij wijze van een experiment worden de renners opgesteld zoals bij een Formule 1-race, gaat het meteen omhoog naar de top van de Montée de Peyragudes. Daarna volgen de Col de Val Louron-Azet en de Col du Portet. Die laatste - nieuw in de Tour - is de zwaarste van de dag met 16 kilometer lengte tegen een gemiddelde stijging van 8,7 procent.

De finish ligt op 2215 meter hoogte waar de ontknoping wordt verwacht rond 17:15 uur. Wat betreft Nederlanders zijn de ogen vooral gericht op Tom Dumoulin die slechts één minuut en vijftig seconden achter klassementsleider Geraint Thomas staat. Chris Froome (1:39) staat daar nog tussen als nummer twee.

Klimmer Steven Kruijswijk (3:57) staat zevende en kan mogelijk ook hoge ogen gooien. De Nederlander imponeerde onlangs met een lange solovlucht naar Alpe d'Huez waar hij kort voor de finish werd ingerekend. (ANP)

Fotobron: ANP.


| Foto: Digitaal Dagblad