Zoetermeers Dagblad | Lancering van app Shop Dichtbij in Zoetermeer
mainImage

Lancering van app Shop Dichtbij in Zoetermeer

14 juli 2020, 09:38 uur
Algemeen, Ondernemen

Wethouder Jan Iedema van Economie en Innovatie lanceerde gisteren officieel de app Shop Dichtbij om ondernemers en bewoners van Zoetermeer bijeen te brengen. De app is een initiatief van Mariska Burgers en Simone Krowinkel en ontwikkelaar AppStudio. De tool is vanaf heden beschikbaar voor iedereen.

Het idee ontstond in de periode van de intelligente lockdown. Ondernemers konden wel een steun in de rug gebruiken en consumenten kregen sterke voorkeur voor producten en diensten uit hun eigen regio. De Facebook-pagina – die werd gestart zodat ondernemers hun winkel of bedrijf konden promoten en de inwoners van Zoetermeer hun ervaringen konden delen – werd een groot succes. De vervolgstap was de ontwikkeling van de app Shop Dichtbij.

In de app vind je een overzicht van alle aangemelde lokale ondernemers. Zo weten inwoners wat er in de buurt te vinden is en hoe de ervaringen daarmee zijn. Elke bedrijfspagina is voorzien van een profiel, producten en diensten, aanbiedingen en acties, en een directe link naar de webshop of website. Zoeken is eenvoudig op naam of sector (bijvoorbeeld mode, horeca, elektronica, makelaardij, accountants en opleidingen). Via pushberichten kunnen ondernemers hun klanten direct op de hoogte stellen van het laatste nieuws, acties of aanbiedingen.

Aanmelden
Ondernemers registreren zich en beheren vervolgens hun eigen informatie via een CMS-systeem. De abonnementskosten zijn € 7,- per maand (excl. btw). Voor vragen en begeleiding kunnen ondernemers terecht bij Mariska Burgers en Simone Krowinkel. De app is voor Apple- en Android-telefoons gratis te downloaden in de App Store en Play Store.