Last van vuurwerk? Dit moet je doen

mainImage
Last van vuurwerk? Dit moet je doen

Morgen is het weer zover. Maar hoe leuk het ook is om vuurwerk af te steken, het zorgt elk jaar weer voor de nodige overlast. Voor een goede jaarwisseling is het belangrijk dat iedereen zich aan de juiste voorschriften houdt.

Zo mag vuurwerk alleen tussen 31 december 18.00 en 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. Dit om de overlast voor mensen én huisdieren zoveel mogelijk te beperken. Wie last heeft van mensen die zich hier niet aan houden, kan dit jaar via sociale media melding maken van vuurwerkoverlast bij de politie. Dat kan tussen 10.00 uur en 2.00 uur via Facebook en Twitter. Doe dit via een persoonlijk bericht op het Facebookaccount van de Politie Zoetermeer of een Direct Message op twitter. Gebruik hiervoor het algemene account van de politie Zoetermeer. Vermeld bij je melding de exacte locatie en je telefoonnummer zodat de politie contact op kan nemen voor meer informatie.

Heb je liever iemand aan de telefoon? Dan kun je bellen naar 0800-0044. Bij acuut gevaar dien je uiteraard 112 te bellen.

Als er door vuurwerk schade is ontstaan aan prullenbakken, bankjes of andere zaken op straat, dan kan je bij de gemeente een melding maken bij het Meldpunt Openbare Ruimte. Om overlast te voorkomen zijn de parkeergarages Osylaan en Leidsewallen (CKC) dicht tijdens de jaarwisseling.

Foto: ANP


Foto: Digitaal Dagblad