Let op: geldautomaten gaan veranderen

mainImage
Let op: geldautomaten gaan veranderen

Even contant geld pinnen in het Stadshart of de Dorpsstraat wordt met ingang van volgend jaar een nieuwe ervaring. Rabobank, ABN Amro en ING brengen hun geldautomaten vanaf januari 2019 namelijk onder in een aparte organisatie: Geldservice Nederland. Zij gaan met de banken kijken hoeveel geldautomaten er moeten komen en op welke locaties. Dit omdat het betaalgedrag verandert en mensen steeds minder met contant geld betalen.

De herverdeling heeft tot gevolg dat de vertrouwde banklogo's uit het straatbeeld verdwijnen en de geldautomaten in een nieuw jasje worden gestoken. Alle geldautomaten werken op dezelfde manier. Vanaf 2019 kun je bij elke geldautomaat zo vaak als gewenst binnen je eigen limiet geld opnemen.

Het is vooralsnog onbekend welke veranderingen dit voor Zoetermeer met zich meebrengt. In elk geval zullen de betrokken partijen bij de toewijzing van de geldautomaten sterk rekening houden met de bevolkingsdichtheid en de veilige omgeving, zo valt te lezen in het magazine Dichterbij, Rabobank Regio Den Haag, het huisblad voor leden.

[caption id="attachment_51005" align="alignnone" width="900"] De vernieuwde balie van het kantoor Rabobank Zoetermeer aan Centrum West 35.[/caption]

Geldautomaat in straal van 5 kilometer


'Nu zijn er soms in één winkelstraat wel zes automaten, maar zo veel geldautomaten in één straat zijn nu al niet meer nodig. Tegelijkertijd zijn er locaties in Nederland waar niet veel gepind wordt, maar waar een geldautomaat toch wel erg gewenst is. Bijvoorbeeld omdat er elke week een markt is waar nog veel met contant geld afgerekend wordt, of in dunbevolkte gebieden. In deze nieuwe opzet wordt met al die factoren rekening gehouden. De belangrijkste voorwaarde is dat iedereen binnen een straal van maximaal 5 kilometer een geldautomaat kan vinden. Tot slot moeten de geldautomaten op een veilige plek staan. Zodat u met een veilig gevoel geld kunt opnemen, maar ook een plek die veilig is met het oog op criminaliteit rond geldautomaten (bijvoorbeeld plofkraken).'
Bert van Vliet, rayondirecteur van Rabobank Zoetermeer, spreekt van een positieve ontwikkeling. ,,Klanten betalen vaker met hun bankpas of telefoon en dit is een logisch gevolg. Dit geeft ons ook meer ruimte om onze klanten te voorzien van persoonlijk advies," aldus Van Vliet tegen www.zoetermeersdagblad.nl.

Hoeveel Rabobank-geldautomaten in Zoetermeer?


Rabobank beschikt op dit moment over vijf geldautomaten in Zoetermeer: twee bij het eigen kantoor aan Centrum West (binnen en buiten), één in Oosterheem en twee in het Stadshart. In de hele regio Den Haag heeft de bank dertig locaties waar mensen geld kunnen opnemen. Op vier van die plaatsen zijn twee geldautomaten te vinden.

Foto: geldautomaat in het kantoor van Rabobank Zoetermeer.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad