LHN pleit voor meer prullenbakken in Stadshart

mainImage
LHN pleit voor meer prullenbakken in Stadshart

Lijst Hilbrand Nawijn (LHN) opteert bij het stadsbestuur voor een uitbreiding van het aantal prullenbakken in het Stadshart. De collegepartij stelt dat hier lang niet altijd sprake van is en dat dit bij een modern winkelcentrum anno 2018 eigenlijk te gek voor woorden is.

'De bezoekers van het Stadshart willen comfortabel winkelen in een verzorgde binnenstad. Helaas is daarvan niet altijd sprake omdat er een groot tekort aan prullenbakken in het openbaar gebied is. Vaak liggen bij de spaarzame aanwezige exemplaren bergen afval op de grond en puilen de bakken uit. In de opgeknapte delen van het Stadshart staat zelfs geen enkele prullenbak,' verbaast de LHN zich.

Met het indienen van schriftelijke vragen hoopt de LHN dat het college zich hard gaat maken voor verbetering. Aan het stadsbestuur wordt onder meer gevraagd hoe het zit met de afspraken over het onderhoud van het openbare gebied ten aanzien van het afvoeren van vuil en afval. En of het college bij de plannen voor herinrichting van het gebied rekening heeft gehouden met het plaatsen van prullenbakken.

Fotograaf: Chris van Dijke (www.chrisvandijke.nl).


| Foto: Digitaal Dagblad