LHN wil meer ruimte voor horecabedrijven

20 May 2020, 12:09 uur
Algemeen , Politiek
mainImage

Met teleurstelling stelt de LHN vast dat haar idee om de openbare ruimte verder te benutten voor horeca-activiteiten niet op een meerderheid in de raad kon rekenen. In andere steden worden waar mogelijk terrassen verruimd.

"Het is absoluut een gemiste kans", zegt raadslid en voormalig wethouder Mariëtte van Leeuwen. "Zoetermeer heeft bijvoorbeeld vele hectares park waar we veilig kunnen recreëren. Hoe leuk zou het zijn als onze lokale horecaondernemers in de parken versnaperingen kunnen aanbieden? De horeca kan dan tevens toezien op het schoonhouden van de parken en het in acht nemen van de coronaregels. Een win-win voor onze inwoners en ondernemers."

Hoewel het college mogelijkheden voor verruiming wil onderzoeken, heeft het geen gehoor aan deze oproep gegeven. "Wellicht te veel out-of-the-box", concludeert Van Leeuwen.

LHN zegt zich niet zomaar uit het veld te laten slaan. De partij wil alle horecaondernemers oproepen om met creatieve ideeën te komen.

LHN zet zich niet uitsluitend in voor horecaondernemers. Partijleden maken ook een rondje langs alle winkelcentra om ideeën voor de middenstand op te halen. "Aan de hand van de input die we daar ophalen, zal nog een voorstel naar het college gaan om ook met een steunpakket voor de middenstand te komen", aldus Van Leeuwen.

"De huren zijn ook voor hen een molensteen. Wij zien ondernemerschap als de injectiemotor die gestart moet worden om uit de crisis te komen. Wij willen voorkomen dat er nog meer zand in de tank wordt gegooid."