mainImage

Maandag officiële start bouw zorgwoningen Naomigang

Afbeelding is niet meer beschikbaar
4 mei 2018, 11:00 uur
Algemeen

Aan de Naomigang in Rokkeveen komt een woongebouw met 48 zorgwoningen en de voorbereidingen hiervoor zijn reeds in volle gang. De eerste palen zijn de grond in geboord. Het officiële startmoment van de bouw is komende maandag 7 mei, in bijzijn van de vertrekkend wethouders Taco Kuiper (wonen) en Isabelle Vugs (zorg).

Op 7 mei vieren woningcorporatie De Goede Woning, zorgaanbieder WelThuis, de gemeente Zoetermeer en aannemer De Vries en Verburg samen met toekomstige bewoners en begeleiders de start van de bouw van het woonzorggebouw. De Goede Woning laat het complex bouwen om tegemoet te komen aan de grote behoefte aan zorgwoningen in Zoetermeer. WelThuis gaat het gebouw huren. De appartementen zijn bedoeld voor ouderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben.

Het woonzorggebouw wordt volledig elektrisch, zonder gasaansluitingen. De isolatiewaarde wordt hoog en op het dak komen zonnepanelen. De verwarming vindt plaats met luchtwarmtepompen. De Goede Woning wil dat al haar woningen in 2035 voorbereid zijn op aardgasloos.

De toekomstige bewoners, ouderen met dementie of een lichamelijke beperking, wonen nu in woonzorgcentrum Monteverdi aan de Ondineschouw in Zoetermeer. Dit jaar vindt de inhuizing van een deel van deze bewoners naar het nieuwe woonzorggebouw De Boomgaerd aan het Zalkerbos (66 wooneenheden). De andere bewoners verhuizen in 2019 naar de Naomigang. Beide gebouwen worden in opdracht van De Goede Woning gerealiseerd en na oplevering verhuurd aan WelThuis.

De opzet van de gebouwen is anders van opzet dan een traditioneel verpleeghuis. Er komen meer privéruimten en minder algemene ruimten. In de nieuwe situatie heeft iedere bewoner een tweekamerappartement met een woonkamer en aparte slaapkamer, waardoor de individuele woonfunctie een belangrijke factor vormt. Daarnaast komen er zes gemeenschappelijke buurtkamers: per groepsruimte voor acht bewoners.

De Boomgaerd aan het Zalkerbos is bijna klaar en wordt naar verwachting in augustus van dit jaar opgeleverd aan WelThuis. De Goede Woning verwacht het woonzorggebouw aan de Naomigang halverwege 2019 op te kunnen leveren.


Foto: Digitaal Dagblad