Makelaars merken omslag op woningmarkt

mainImage
Makelaars merken omslag op woningmarkt

De gekte op de Nederlandse huizenmarkt begint iets af te nemen, zegt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De makelaarsorganisatie merkt dat het aanbod aan te koop staande woningen sinds lange tijd weer iets stijgt. Ook gaan de huizenprijzen niet meer zo hard omhoog.

Volgens de makelaars dringt langzamerhand het besef door dat er niet aanhoudend een hogere prijs voor een woning gevraagd kan worden. De laatste tijd hebben meer mensen hun huis te koop gezet. Hierdoor is het aanbod op de markt voor het eerst in achttien kwartalen toegenomen in vergelijking met een kwartaal eerder. Het gaat om een plus van 5 procent.

De nieuwe ontwikkelingen spelen vooral in de grote steden, waar de huizenprijzen al een tijdje torenhoog zijn. ,,Het is ook voor het eerst in jaren dat de prijsstijging in Amsterdam onder het landelijke gemiddelde ligt'', zegt NVM-voorzitter Ger Jaarsma. De regionale verschillen zijn groot. Als geheel is de Nederlandse woningmarkt volgens Jaarsma nog altijd ,,oververhit'' te noemen. (ANP)

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad