Man weer bij kennis na reanimatie bij Noord Aa

30 March 2020, 08:28 uur
Algemeen
mainImage
Politie Zoetermeer

De onwel geworden wielrenner die afgelopen vrijdag bewusteloos werd aangetroffen in een greppel langs de Aziëweg bij recreatiegebied Noord Aa is weer bij kennis, zo meldt de politie Zoetermeer. 'De politie staat in contact met de familie en inmiddels kunnen wij melden dat het slachtoffer bij kennis is en het redelijk goed maakt'.

Een Zoetermeerse motoragent zag de man tijdens een surveillance en met behulp van onder andere een veertienjarige passant werd het slachtoffer op de kant geholpen en ontdaan van zijn bovenkleding. Bij de daaropvolgende reanimatie werd gebruik gemaakt van een zogenaamde pocket-AED die tot de standaard uitrusting behoort van de politiemotor.

De hulpdiensten, onder meer twee ambulances en een traumahelikopter, werden opgeroepen, en de reanimatie werd met succes voortgezet. De arts van het Mobiel Medisch Team (MMT) ondersteunde het ambulancepersoneel en ging achterin de ambulance mee naar het ziekenhuis.

"Onze dank gaat uit naar de veertienjarige jongen die onze motorrijder behulpzaam is geweest. Maar uiteraard ook andere omstanders die geholpen hebben om het slachtoffer op de kant te krijgen, willen wij via deze weg enorm bedanken voor hun inzet", aldus de politie Zoetermeer.